Första advent

Första avdent firades här med frukost och tända första ljuset i adevnsljstaken frammför tv´n och titta på hästhoppning kankse inte till Jespers lycka men till min alla :)

Igår var vi iväg och köpte lite pynt och tittade lampor.
Vardagsrumm sovrumm och hall behöver nya lampor istället för dom provisoriska vi har nu.
Vi hittade en till vardagsrummet så har jag hittat en jätte fin till sovrummet lite kristllkrona fast modern men den gillade inte jesper så bara att fortsätta spana.
Idag har vi stor städat lgh lite omvänd ordning kanske man ska vell städa först och pynta sen.
Lussebullar har hunnits bakats oxå.
Vi har ätiti en fantastiiskt god kycklingsallad och så har jag legat i badet att ta och bara tagit det lungt skönt :)
Gjorde inpacking och använde mitt favorit schampoo och balsam respons ni vet  den gammla hedliga med nektar jag kommer ihåg att mamma hade den när jag var liten och badade badkar och på mitt hår funkar balsamet i samma serie bättre en frisörbalsamet jag har köpt.
Jag ska kolla upp om den finns några bra hårinpackningar med respons någon som vet?
Sen vart det i med lite härliga produkter efteråt oxå och håret får lufttorka.
Och kroppen insmörjd med gammla hedliga barnoljan sammt extra mycket på fötterna och på med ett par strumpor så blir dom mjuka och sköna.
Nu ropar Jesper han gör chokladbollar står och rullar dom nu och de kliar tydligen i hans nacke så får gå dit med en kliande hand!
Något som jag tipsar er alla om innan ja springer iväg är ett kanel ljus det får lägenheten att lukta hur underbart som helst nu till jul!
Ha en bra kväll alla :)

min ängel

Finns så myket tid till att tänka när man är sjuk.
Det jag tänker på är ganska personligt var nämligen så att jag i mars i år upptäckte att jag var gravid.
Jesper och jag hade ju ganska nyligen blivit tillsammans han var arbetslös jag fick reda på den siata veckan varje månad ifall jag fick vara kvar på jobbet eller inte och jag bodde i hans etta för jag inte hittade någon egen lägenhet. Den morgonen gick jag upp tidigt jag var orolig jesper låg fortfarande och sov när jag gjorde testet som visade att det jag hade trott var sant.
Jag var gravid trots att jag käkade p-piller jag hade vart magsjuk för någon månad sedan förmodligen det som gjorde att det hela hände trodde barnmorskan.
När jag tänker på aborten så är inte den smärtan man har då någonting mot hur smärtan känns efteråt.
Skulle man kunna göra saker ojort skulle jag absolut göra det.
Vore det inte för det här skulla jag ha haft en bebis som skulle ha fötts någon gång i november.
Min lilla ängel även fast du inte finns här hos mig nu kommer du alltid finnas i mina tankar och alltid ha en plats i mitt hjärta som kommer smärta <3
ängel

hjälp mig!

att komma på något att göra jag skulle vilja julpynta men eftersom ja är sjuk så kan ja inte gå i affärer och köpa julpynt.
Så skulle jag vilja göra lusebullar men det orkar jag inte göra själv.
Och alla filmer har ja sett flera ggr om...

♥ Jesper Flodman ♥

Jesper sitter och tittar på ennu en konstig film om något slags ämne som man dör av ifall man får på sig tydligen själv orkar jag inte riktigt konsentrera mig för sådannt rätt som det är börjar jag hosta så jag missar någon minut och tillslut blir allt helt osammanhängande.


Så jag satte mig här istället vet inte riktigt vad jag ska skriva faktist min det jag tänker på för tillfället är min älskade pojk så blir vell att skriva om honom. Snart är det ett år sedan vi träffades känns som det är mycket längre sen är så himla mycket som händer på ett år. 
Jag kommer aldrig glömma den lördagen den 20 december.

Jag var ganska ny på jobbet hade jobbat där i ca två månader och en tjej från jobbet som heter lina skulle ha fest jag lovade att komma hade gjort slut med mitt ex för bara några månader sedan så jag gick aldrig dit för att hitta någon, jag letade inte hade inte ens tänkt den tanken. Jag gick dit för att umgås lite med arbetskamraterna.
Jag mötte honom i dörröppningen linas pojkväns bror han och linas kille skulle iväg på en annan fest vi hejade vell på varann mest.

Väl där inne så festade vi på med arbetskamraterna var som vanligt lite halv kaus när det är något som har med jobbet att göra men väldigt kul. Vart drinkar cider vodka mm har för mig att det vart en hel del faktist inte alls så jag var odrägligt full eller sluddra eller så.
Sen rätt som det var så var dom där igen linas kille och hans bror.
Sen kan jag ärligt erkänna att fyllan gör en del minnes luckor någon timme där det jag vet är att jag satt och pratade med Jesper vet inte om vad eller så. Vet inte vem som började flörta med vem egentligen och det har vi delade åsikter om haha :)
Men rätt som det är kysste vi varandra.
Vi drog sen ut på krogen och när dom stängde igen köpte vi pizza fast inte jag har jag för mig (jag höll säkert på med någon av mina dieter som inte funkar eller något)

Jag skulle sova hos lina eftersom det var en vecka kvar tills jag fick flytta in i min lgh i örebro så jag bodde fortfarande i götlunda.
Och tydligen skulle Jesper det med som hade ca 10 min hem kommer inte ihåg om det fanns någon anlending till det eller om han bara ville det. Vi skulle iaf sova i soffan skavfötters var det tänkt men det vart att sova i famnen på varandra istället.

Andra gången vi träffades var 22 december då vart det middag och spel hemma hos lina med Jesper och linas kille. Lite pirrigt. Sen åkte Jesper på semester och själv flyttade jag in till örebro så jag hade gaska fullt upp jag med. Flyttade till en liten etta på hertig karls alle somjag fick hyra i andra hand.

3gången vi träffades var på nyår och den kvällen vill jag inte ens prata om jag shottade något olämpligt utan att veta hur starkt det var men jag skrämmde inte iväg honom iaf utan han fanns där vid min sida..

Efter det var vi som dom flesta nykära par träffades jämmt så många minnen och så många mysiga kvällar
och var estortsett bara med varandra så många minnen som när det var snö ute och en cyklist cyklade omkull och såg ut som bambi på hal is.

Efter ett tag bortåt mars strulade det till sig med lgh ska alrig hyra i 2hand igen så jag fick flytta in till jesper var vell egentligen tänkt att jag skulle bo där tills jag hittade något eget men efter ett tag så bestaämmde vi oss för att jag skulle stanna kvar.

Så många minnen som när jag gick till honom ensam klockan fyra på natten över väst vilket inte är något en tjej ska göra för jag hade bestämmt mig att gå hem tidigare från krogen och låst in min mobil i bilen vars nyckel jag hade hos jesper.

Minnen med många uno spelande ute på gräset när solen sken bus gos och mys

Nu börjar jag bli feber vimsig får bli lite hastigt avslut

Godnatt på er

Volbeat i Only Wanna Be With You

hjärta






Idon't know what it is that makes me love you so
I only know I never want to let you go
Cause you started something
Oh can't you see
And ever since we met you've had a hold on me
It happens to be true
I only wanna be with you

It doesn't really matter what you say or do
I want to spend each moment and each day with you
Look what has happened with just one kiss
I never knew that I could be in love like this
It's crazy but it's true
I only wanna be with you

I don't know what it is that makes me love you so
I only know I never want to let you go
Cause you started something
Oh can't you see
And ever since we met you've had a hold on me
It happens to be true
I only wanna be with you

You stopped and smiled at me
And asked me if I cared to dance
I fell into your open arms
And I didn't stand a chance

Now listen honey
I just want to be beside you everywhere
As long as we're together honey I don't care
Cause you started something
Oh can't you see
Ever since we met you've had a hold on me
It happens to be true
I only wanna be with you
No matter what you do
I only wanna be with you

Kycklinggrya med mos

Äta måste man ju fast man är sjuk och för att man ska bli frisk som min mamma säger.
Men när man mår dåligt har man ju inte riktigt ork att slänga ihopp måltiderna och när man är klar är man så trött av febern att man håller på att svimma ihopp men magen blir glad och jag blir på bättre humör iaf :P

Själv så hatar jag att laga mat direkt från recept jag gick ju hotell restaurang både där och hemma har jag lärt mig att det är okej att göra lite som man vill.
Fast gäller ju förstås att veta hur långt utanför gränserna man kan gå.
Det är skummt finns så många som kan blanda ihopp saker och få det att smaka förskräckligt hur många gånger man en försöker. Själv har jag som tur är förmågan att veta hur det funkar eller inte. Men ibland måste man ju förstås gå utanför gränserna och som jag brukar säga till min släkting det krävs många misslyckanden innan man lyckas.

Trots att jag själv inte gillar att laga mat från recept tänkte jag att ni ska få ta del av mitt super enkla recept som man tom överlever (fast det är knappt) av att göra när man har körtelfeber och efersom jag har tråkigt så kan ja ju lika gärna skriva ner det.


Kyckling med poatis och rotsellerimos med sås.


Det första jag gör eftersom jag är sjuk mest så jag inte riktigt orkar skala är att ta framm potatisskalar apparaten som skalar potatisen åt mig.
Jag brukar räkna när man gör mos 2-3 poatisar per person.
I moset tar jag ca 3 ggr så mycket poatis som rotselleri.
Jag skär poatisen och rotsellerin i små bitar så det går snabbare att koka ca 20min.

Det här behövs
Rotselleri
6 poatisar
Mjölk
2 schalottenlökar
2Vitlöksklyftor
2dl turkisk lätt youghurt
Kycklingfond
Chilisås
Curry
2 kyckingfiler


Kycklingen steker jag i en stekpanna jag har jätte svårt för kyckling är alltid livrädd att det inte ska vara klar så jag brukar göra ett snitt i den och se så att den är helt vit.

Såsen :
Själv gör jag på turkisklättyoughurt men går jätte bra att använda grädde blir säkert ennu godare men jag vill ha min sås ganska smal.
Stek 2 charlottenlökar sammt 2 vitlöksklyftor tillsammans med den färdigstekta kycklingen
Ha i turkiskyoughurt  och linda runnt den runnt kycklingen så att det täcker kycklingfilerna.
Ha i lite kycklingfond.
Sen har man i lite chilisås och om man vill curry.
Till sist mjölk för att göra det mera såsigt.

Sen är det bara att röra ihopp moset med mjölk salt och vitpeppar och servera med en sallad.

Själv kan jag ju inte äta riktigt en skulle behöva något som domnar bort hela halsen för att kunna svälja men jag sitter och petar och försöker stå ut med att få i mig så mycket som det går iaf.
Men Jesper käkade på duktigt iaf.

mat

Tråkigt att vara sjuk

Maten börjar ta slut och både Jesper och jag ligger ju som döingar vet inte riktigt hur vi ska orka med att handla faktist kan be mamma och pappa om hjälp iof men då måste dom åka från arboga-örebro och sen hem till arboga igen fast sammtiigt då smittar jag ju ingen i affären heller fast körtelfeber smittar tydligen mest via saliv och det är ju inte direkt så att jag går runnt och spottar på dom andra iof ju :P
Men tufft att orka sig ut när man har feber och en kalkon i halsen typ som det känns som.
Verkligen obehaglig sjukdomm det här i över en vecka har jag vart rädd varje natt när jag ska sova för att jag ska vakna kvävd av den där jätte stora klumpen som inte går att få bort.

Capio ringde idag (man ringer och sjukanmäler sig hos dom iställer för jobbet) så talade om att jag hade körtelfeber och hennes fråga är om jag går till jobbet imorgon vad får dom för utbildning egentligen?
Körtelfeber det hör vell vem som helst att jag har feber då eller?
Och som jag skrev sist så är ju körtelfeber en ganska allvarlig sjukdomm är ingen förkylnings som man frisknar till efter några dagar av lixom :S

Jag skulle vilja gå till frisören oxå inte så jätte ansträngande att gå dit men får nog lugna mig till nästa vecka iaf så jag inte smittar ner någon eller liknande dessutom har ju doktorn sagt att jag bara ska ligga i soffan utan att röra mig tills på söndag iaf så får vara duktig och lyda doktorn så får jag bli fin någon annan dag.

Har så sjukt tråkigt Jesper ligger och tittar på ungefär världens sämsta serie önskar att man var frisk så man kunde få en fin lön till jul och sen komma hem på kvällen och börja baka lite papperkakor och lussebullar till helgen och bara göra roliga saker och mysa lite med glögg osv.

Men en så länge kan jag ju lägga upp en att göra lista tills jag blir frisk iaf :)
*Baka :
Kladdkakemuffins
Pepparkakor
Lussebullar
Ökensand
Drömmar
Chokladrutor

* Klippa lugg
*Färga håret nu är jag ju jätte blond fast har fått utväxt funderar på att färga håret lite mörkare och lägga i slingor som är blonda inte brunt men lite mörktblont kanske för att utväxten inte ska synas så bra sen.
Men jag vet inte sammtidigt älskar jag mitt blonda hår nu när man vant sig lite.
Jag har förresten köpt en lika dan klänning som sofia har den svartvita  :)



*Köpa lamor till hallen vardagsrumm och sovrumm :)



Jag                  Anna          Pauline                   

finland


körtelfeber

Får bli ett kort inlägg mår jätte dåligt har vart hos dotorn idag efter massa stick i fingret och halsprov som jag för övrigt är värdelös på att ta så det slutade ärligt i en brottningsmatch jag puttade panikslaget bort sköterksan så hon flög bakåt herregud vilken upplevelse men nu har ja fått svar på vad det är för sjukdomm jag har nämligen körtelfeber -  De akuta symtomen brukar gå över på ca en månad, sedan är det vanligt att du känner dig trött en längre tid, ibland flera månader.

Viruset lever kvar vilande i kroppen efter den första infektionen. Därför kan du även efter mycket lång tid få en ny infektion, men då främst om du har ett nedsatt immunförsvar.

Jippi or not!!


sjuklingar!

På fredagen tittade emma och jag på twilight den var as bra :)
När jag kom hem började jag må dåligt vart värre och värre så ringde hem jesper som var iväg hos sin bororsa och drack öl efter någrqa timmar hade jag hade 40graders feber och kunde knappt röra mig.
På lördagen hade febern sjunkit till mellan 38-39 vilket den är idag med.
Jag nyser hostar slemmhosta och kik hosta har ont i halsen mm typiskt för ja kan inte sova för hostningarna håller både mig och jesper vaken.
Idag så har jesper blivit dåligare och dåligare och nu ligger han med 40 graders feber läskigt tkr jag.
Det är en annan sak när det är man själv som mår riktigt dåligt men när det är den man älskar så blir man ju livrädd.
Särsklit när jag själv är sjuk oxå för då orkar ju inte jag ta hand om honom så mkt som jag skulle vilja heller.
Ingen kul situation så vi har legat som 2 zombis här hela dagen förutom en sväng och köpa sjukgrejor vilket båda var helt döda efter hostmedeciner nässpray ipreen mm så nu får vi hoppas att vi friskanr till orkar inte skriva mer !

tröttis!

Trött oho yes!
Gick upp tidigt tänkte ta en lugn morgon det jag glömmde var att det var fredag så jag börjar ju tidigare så den där lugna morgonen vart det inget av. Så ennu en gång den här veckan vart det att slänga på sig kläderna som vart lättast att komma åt och fixa hår och smink på 5min.
Snabb dusch som inte vart så snabb för precis när jag kom ut ur duschen började jag blöda massa näsblod så var bara att hoppa in igen men men nu hoppas ja på att resten av dagen går som jag vill.
Jobb tacos och twiligt :)
Nu sitter jag och lyssnar på lugna favoriter på jobbet börjar om 10 min ska kika runnt lite på facebook.
På söndag är det jobb igen så helgen är vell så där men på lördagen ska det iaf njutas!


håll ut

Vill helst krypa upp i ett hörn och bara vara där ett tag och inte behöva bry mig om någonting alls helst ni vet säkert vad jag menar. Men bara att hålla ut några timmar till så kan jag krypa upp i jespers famn iaf! :)

lunch

Så där jag har lunch nu jag har nyss käkat en underbart god kräftsallad :)
Små möblernas målande är avklarat bordet är kvar det börjar närma sig banne mig :D
Har ni tänkt på första intrycket hur viktigt det är och hur tråkigt det är när det inte alls stämmer fast ibland kan det ju vara bra och inte dåligt oxå.
Nu har jag äntligen tagit tag i en sak imorse som jag har sjutit i flera månader nu så himla skönt så bara hålla tummarna på att det går bra!
Hoppas kvällen går snabbt jag vill hem till älsk några timmar kvar till 21 men bara att stå ut den som väntar på något gott väntar aldrig för länge:) 
Fick bli ett kort inlägg för nu är min lunch slut ikväll är det hells kitchen :)
 


köket

Känner mig lite sjuk igen fast iof så känns det som jag är mera sjuk en frisk nu för tiden så det är vell inte direkt någonting ovanligt iof oxå känns det som att det är någonting som fattas jag vet itne riktigt vad.
Helgen har spenderas på kryssning med jobbet finns massor att berätta men sitter på jobbet så har inte tid med det nu men den berättelsen får komma senare med lite bilder osv :)

Idag är jag trött har inte blivit mkt sova i helgen har jämmt så svårt att somna när inte jesper är med ju typiskt att människan ska vara så besatt av vanor som är så svåra att ta sig ur dessutom vill jag ju inte ens försöka jag vill ju vara med min älskling så mkt jag bara kan. Och särskilt efter en helg  utan honom. 

Igår så var jag trots sömnbrist på Ikea och köpte gardinstång lampa och ett bord Jesper och jag har inte hittat något som vi gillar så vi hittade ett köksbord för 199 där som vi tänkte måla om så att det passar till köket så kan vi bara slänga ut det sen när vi hittar ett bord som vi verkligen vill ha.
Däremot stolarna är perfekta ni vet sånna där med tyg överdrag jätte bra dom går att tvätta och tom torktumla så dom alltid är frächa ;)

Köket ser mkt bättre ut nu efter vi har målat visst det är inget drömmkök men det ska ju faktist hel renoveras så det duger jätte bra fram till dess. Tänkte försöka hinna med att måla bordet ikväll så ska jag måla en hallmöbel och ett bord att ha mellan fotöljerna också som vi har fått från Jespers mamma.
Det som är kvar nu är att tapetsera om vardagsrummet. Men nu är den endå lite halvklart ju så nu är alla välkomna att komma och kika så får jag vell styra upp en inflyttningsfest snart också ska bli kul J
Ska ta lite kort sen så ni får se hur jag bor.
Nu är det dags för lunch och 4 timmar kvar att jobba.


kryssning

Hejsan igen! Nu börjar det närma sig tydligen Internet ska funka imorgon skönt men är så beroende av det när man undrar över öppettider på affärer måste fylla på pengar på mobilen (ja jag är lite gammalmodig som använder kontantkort fortfarande men jag hatar verkligen avbetalningar osv tänk tex om man inte har pengar någon månad vad gör man då.

Idag har jag varit på spraytan så vi får se hur det blir ska bli spännande att se ikväll hur det ser ut om det syns någon skillnad och om det är jämt och fint så jag slipper se ut som en zebra.
Ett måste att göra är att klippa luggen den nåt snart ner under näsan måste boka frisörtid eller om man ska våga sig på att klippa lite själv men jag vet inte jag har ju fortfarande ångesttankar när jag tänker på när vi färgade mitt hår själva sist herregud nej det får nog bli frisören så får ja se ut som en skogsmulle några dagar till innan jag får tid. För imorgon ska jag försöka måla vi håller på med köket det är så himla mkt ska bli så skönt när man är klar med det så vi får lite tid för varandra också J
Men i helgen blir det att lämna älsklingen jobbigt men kul med båtresa med jobbet vi skulle åka med Gabriella tror jag.

Nu måste jag jobba lite snart är klockan 21 hem och mysa med älskling då och packa lite tills på fredag bussen går klockan 12 då..


Flytten äntligen

Sitter på jobbet en och en halv timme kvar sen tar jag helg skönt två dagar kvar till flytt två hektiska dagar framför mig och en förhoppningsvis riktigt lugn söndag .
Jag kommer nog inte ha internet hemma på minst en vecka nu om de blir dåligt uppdaterat men kan skriva lite kortare inlägg på jobbet.
Nästa helg spenderas Finlandsbåten fredag den 13 jissa om jag är rädd eller vad kommer dock ej ihåg vilken båt det var vi skulle åka med. De kan ni ju få veta innan jag åker ifall nån båt sjunker så ni vet om jag är på den eller inte....

ahh


trash

Sliten verkligen jag förstår inte varför jesper började jobba tidigt imorse så han gick och la sig tidigt strax efter elva och jag gick och la mig sammtidigt som honom igår och jag gick upp klockan 10, det är ju hur många timmars sömn som helst endå går jag runnt här som någon slags zombi!

Håret står åt alla håll utväxten syns till 100% sminket är mera påslängt på en minut istället för fint och noga och ögonbryna är verkligen i behov av att plockas,
solariumbrännan börjar försvinna jag börjar bli stressad över flytten och allt är jätte komplicerat med att byta lgh tusen saker som blir krångligt.

Jag vill ju hinna fixa måla osv i sovrummet innan vi flyttar in!


Snart dags att gå hem

Snart dags att sluta jippi men de är beck svart och jag känner mig verkligen inte frisk alltså riktigt tuff dag ni vet när man känner sig så där jätte varm pga febern.
Men men hem och bädda ner sig och se webbtv ullared om det har kommit ut.
Så har ju Jesper gjort mat oxå ska bli spännande att se vad min mat består av den här veckan vi ska käka upp frysen så blir nog typ pyttipanna med kycklingbitar i och hambörjare blandat i med och massa sånnt där skummt som man verkligen inte vill äta men hellre ha de i magen en att behöva släpa över det.
Kom på att jag måste ju flytt packa förresten tänkte lägga framm kläder för hela veckan och packa ner resten och även allt smink utom det jag måste använda.
Och så måste jesper och jag ner och brottas med förrådet oxå så vart det med det vilandet ikväll hmm!


Hej igen

Hej alla vänner!
Jag lever så att ni vet har haft någon inflensa som har övergått till en virusinfektion så jag får fortfarande feber när jag anstränger mig som tar en liten promenad eller något sånnt. Men är så tråkigt att vara hea så gick iväg till jobbet idag jag sitter ju endå bara här så jag ska nog överleva behöver ju inte anstränga mig så jätte mycket faktist inte fysiskt iaf.

I lördags var jag på halloween fest Jesper var gudfadern och jag var cowgirl hoppas på att få bilder från det så jag kan lägga ut.

Flytten börjar närma sig vi har köpt säng nu oxå fast inte madrasser så det måste köpas och galgar och något mera till att ha kläder i för jag kommer ha en walk in garderob och allt kan man ju inte ha hänga.
På fredag är jag ledig för flytten jag längtar :) :) :) :)


RSS 2.0